Menu

Biografie

Ballonkunstenaar Pieter met flamingo ballonfiguren  

Pieter van Engen is muzikant, ballonkunstenaar en entertainer. Pieter studeerde basgitaar aan het conservatorium, na zijn eindexamen trad hij op met diverse formaties. Van jazztrio tot 11 koppige salsaband.

Al snel ontdekte Pieter dat hij optredens voor kinderen het leukst vindt. Samen met de MuziekJanBand verzorgde hij jaren lang educatieve muziekvoorstellingen voor basisschoolkinderen. In deze periode ontpopt zijn talent voor ballonkunst en goochelen.

Naast muziekvoorstellingen begon Pieter in 2005 ook met het verzorgen van vrolijke ballon – en goochelshows. Geïnspireerd door een bezoek aan zijn eerste ballon-conventie in België begon hij zich te verdiepen in de kunst van het ballonmodelleren, sindsdien is hij daarmee niet meer gestopt.

Inmiddels is Pieter al 15 jaar actief als ‘De Ballonnenman’ en heeft meer dan 2000 optredens als ballonkunstenaar op zijn naam staan en 16 vakprijzen gewonnen. Pieter heeft opgetreden in 5 werelddelen, 11 Amerikaanse staten en daarnaast 15 landen.

 

   Meervoudig Europees Kampioen

In 2008 werd Pieter Europees kampioen ballonmodelleren tijdens de Millenniumjam in België. Tijdens hetzelfde evenement in 2010 (tevens voorlopig de laatste editie) trad Pieter op als instructeur en jurylid. Ook mocht hij daar de prestigieuze Balloon Excellence Award in ontvangst nemen, een Amerikaanse onderscheiding voor zijn excellente ballonkunst. In 2015 werd dit evenement nog eenmalig georganiseerd en Pieter sleepte maar liefst zowel een eerst, tweede als derde prijs in de wacht en werd daarmee nogmaals Europees kampioen ballonvouwen.

Daarnaast is Pieter ook in het bezit van het Amerikaans certificaat CBA, wat staat voor Certified Balloon Artist. Pieter participeerde in de derde editie van de Twister Think Tank, een initiatief van de Amerikaanse twister Ralph Dewey waarbij 12 internationale ballonkunstenaars elkaar ontmoetten

Ballonkunstenaar Pieter balloon excellence award

Magazines-ballonartiest-Pieter

Wereldwijd Instructeur

Tegenwoordig is Ballonkunstenaar Pieter een veel gevraagd instructeur voor ballonprofessionals, en word door de fabrikant van ’s werelds beste ballonnen wereldwijd ingeschakeld om les te geven. Van Amerika tot Taiwan en op vele plaatsen daartussen.

Zijn realistische stijl van ballonvouwen in combinatie met zijn talent voor fotografie is uniek, en heeft geresulteerd in het winnen van diverse prijzen.

Daarnaast heeft hij zijn werk mogen laten zien via boeken, instructie-dvd’s, tijdschriften, krantenartikelen en optredens over de hele wereld. Van de straten van Amsterdam tot Nationale televisie.

Onder andere deze opdrachtgevers gingen u voor:

Contact met Ballonnenman via WhatsApp